Zuurstof in ons lichaam

Zuurstof is de motor van ons lichaam. Bij een te laag zuurstofniveau hebben we onvoldoende energie en kunnen we slecht functioneren. Laat staan als we energie nodig hebben om ergens van te moeten herstellen of genezen. Dan heeft ons lichaam juist extra zuurstof nodig. 

Als je lichaam (te) weinig zuurstof opneemt dan kunnen cellen niet goed functioneren. De cellen kunnen zich niet goed verdedigen en hebben meer moeite met herstellen. Het lichaam heeft zuurstof nodig om te herstellen.

Video afspelen

Gezonde mensen hebben een zuurstofgehalte van 95% tot 100%.

Bron: Sanquin

Weinig zuivere zuurstof in de lucht

In de lucht om ons heen zit zuurstof. Luchtvervuiling is een van de oorzaken waardoor je nog maar 23% zuurstof inademt. De ingeademde lucht wordt in de longen gebracht waar het wordt opgenomen in ons bloed. Het bloed wordt door het hart rond gepompt en levert de zuurstof af aan belangrijke organen zoals het hart, schildklier, maag, lever, onze darmen, nieren en hersenen. Hier zorgt het ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden.

Virussen, bacteriën en schimmels gedijen goed in een zuurstofarme omgeving. Als het immuunsysteem verzwakt is slaan ze toe.

Zo hou je zelf je zuurstofgehalte in je bloed op peil

  • Beweeg regelmatig
  • Ontspan
  • Eet en drink gezond

Maak nu een afspraak voor een CBD Zuurstofbehandeling